Lördagsbaket
Igår skrev jag knappt inget alls här! Berodde bland annat på att jag bakade lite : )
Gjorde mozartkulor & mariannetryfflar till julafton : ) myspys, hoppas att familjen tycker om dom bara ;)
Mozartkulor
Skär nougat i 30 lika stora bitar, rulla till kulor och lägg in i kylen tills de har stelnat.
Dela mandelmassan i 30 lika stora bitar och platta sedan ut dom.
Lägg en nougatkula på varje platta och forma plattan runt kulan.
Hacka sedan och smält choklad, doppa kulorna i och låt dom sedan rinna av, stell in i kylskåp när dom är klara : )
Mariannetryffel
Lägg karamellerna i en plastpåse och knyt ihop, håll sedan i påsen och slå med exempelvis brödkaveln för att krossa dom, om man inte har en mortel förstås!
Värm grädden i en kastrull,finhacka choklad och rör ner, tillsätt mariannen och rör om tills allt är smält.
Låt blandningen svalna i kylskåpet i drygt 1timme.
Ta sedan ut degen och forma till små bollar, lägg då i frysen en kvart.
Smält vit choklad.
Ta sedan ut bollarna och doppa dom i den vita chokladen med exempelvis hjälp av en gaffel, låt torka och förvara dom sedan i kylskåpet : )
/Elin
Gjorde mozartkulor & mariannetryfflar till julafton : ) myspys, hoppas att familjen tycker om dom bara ;)
Mozartkulor
- 125g nougat
- 250g mandelmassa
- 150g choklad
Skär nougat i 30 lika stora bitar, rulla till kulor och lägg in i kylen tills de har stelnat.
Dela mandelmassan i 30 lika stora bitar och platta sedan ut dom.
Lägg en nougatkula på varje platta och forma plattan runt kulan.
Hacka sedan och smält choklad, doppa kulorna i och låt dom sedan rinna av, stell in i kylskåp när dom är klara : )
Mariannetryffel
- 30st mariannekarameller
- 250g choklad
- 1dl vispgrädde
- 200g vit choklad
Lägg karamellerna i en plastpåse och knyt ihop, håll sedan i påsen och slå med exempelvis brödkaveln för att krossa dom, om man inte har en mortel förstås!
Värm grädden i en kastrull,finhacka choklad och rör ner, tillsätt mariannen och rör om tills allt är smält.
Låt blandningen svalna i kylskåpet i drygt 1timme.
Ta sedan ut degen och forma till små bollar, lägg då i frysen en kvart.
Smält vit choklad.
Ta sedan ut bollarna och doppa dom i den vita chokladen med exempelvis hjälp av en gaffel, låt torka och förvara dom sedan i kylskåpet : )
/Elin
Kommentarer
FOTO
läckert :D
Trackback